JeSSica's blog

Minden ide fog kerülni ami engem valaha is érdekel/érdekelt. Szeretném ha mindent megtalálnátok itt amit csak szeretnétek! JeSSica

Vocaloid

A Vocaloid...

Friss topikok

  • Aggron: Ruróni Kensin (2009.02.12. 20:35) Magamról

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Az élet az valami félelmetes. ha az ember leül a TV elé és mondjuk bekapcsolja a Spektrumot,National Grapichot vagy ilyesmit olyan dolgokat láthat, hogy az csak na. Már a szavak is olyan egyfajta csodáló félelemmel töltenek el..olyanok, amiket ott mondanak. Pl: apokaliptikus, monumentális...igazából azt se tudom mit jelent az apokaliptikus, de olyan nagynak és félelmetesnek, de egyúttal lenyűgözőnek hat ez a szó. És nem elég, hogy ilyeneket mondanak, de olyan infókat hallasz amik állandóan a fejedben fognak járni, legalább is nekem...persze mindenki más.

Ilyen lenyűgöző dolog például a kémia is. Most amikor tanulom folyton elcsodálkozom, hogy milyen világban is élünk. Na,de engem már nagyon érdekel hogy mi is van azzal a Napoleon hajtincsével, ugyanis a könyvben (a kémiában) van egy kép napoleonról és oda van írva, hogy bekarikázva a megvizsgált hajtincsek, szóval utána néztem a neten.

Ezt találtam:

Napoleon halálát nagy vita övezi. Mikor először megvizsgálták, hogy tudják hogyan halt meg, kiemelkedően magas arzénszintet észleltek a  mintának használt hajtincsben. Ekkor megállapították, hogy arzén-mérgezésben halt meg, pedig Napoleon orvosa szerint a hódító gyomorrákjába halt bele. Későbbi vizsgálatok alatt, Napoleon gyerekkori, felnőttkori, halála előtti és közeli rokonai tincsét is összehasonlították és az arzénszint mindegyikben hasonló volt, tehát ebből arra következettek, hogy akkor ilyen magas arzénszint volt a Föld légkörében. Biztosan megállapítható, hogy Napoleon gyomorrákban halt bele, az élete utolsó 10 évében viselt nadrágjairól is, ezeken látszik, hogy mennyire drasztikuan fogyott le a hódító.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ownblog.blog.hu/api/trackback/id/tr26951511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása